Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φιλοξενία ΜΟΥ" για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου

 Η Φιλοξενία πάει Σχολείο 

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινήσαμε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), είμαστε στην ευχάριστη θέση -μεταξύ άλλων δράσεων- να σας προσκαλέσουμε σε συνεργασία για το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» που εντάσσεται στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Δημοτικού. 

 Είναι κοινός τόπος πως η φιλοξενία είναι υπόθεση όλων, καθώς διαχέει τα οφέλη της στην οικονομία και την κοινωνία. Αναγνωρίζεται πλέον πως για να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη προσφορά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια αντίστοιχη κοινωνική κουλτούρα. Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί αυτή η κουλτούρα φιλοξενίας είναι η σύνδεση με την εκπαίδευση, ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο. 

 Σε αυτή την αναγκαιότητα απάντησε άμεσα και αποτελεσματικά το ΞΕΕ καθώς, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, δημιούργησε το Πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» για την πρώτη επαφή των μικρών μαθητών/τριών της Β ́ και Γ ́ τάξης του Δημοτικού Σχολείου με τις έννοιες της φιλοξενίας, της διαφορετικότητας, της αποδοχής, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας, όπως επίσης και για μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας. 

 Σε αυτή την προσπάθεια αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις. Η συμβολή σας θα είναι καταλυτική στη διάχυση μιας κουλτούρας φιλοξενίας στους μικρούς μαθητές του νησιού μας. 

 Η μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή του Προγράμματος «Φιλοξενία ΜΟΥ», ήδη κατά το σχολικό έτος 2022-2023, δημιουργεί την ελπιδοφόρα προοπτική της γεωγραφικής επέκτασης του Προγράμματος και της ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχής δασκάλων και μαθητών από εδώ και πέρα. Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία και από εδώ απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς μας και στους συλλόγους γονέων να επικοινωνήσουν μαζί μας για να συμμετάσχουν στη δράση. Διαρκής στόχος αυτής της δημοτικής αρχής είναι να δίνουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά και σε όλους μας τους δημότες ξεκινώντας από τους μικρούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τουρισμού με email tourismos@syros-ermoupolis.gr και στο τηλέφωνο 2281075638 (κα Νάνσυ Οικονόμου). 

 Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού 
 Χρηστιάννα Πάπιτση