Αδελφοποίηση μεταξύ δύο Φεστιβάλ | Κοινή Γνώμη

 Τα έργα ζωγραφικής του syroskidz “ταξιδεύουν” στην Ιταλία

Αδελφοποίηση μεταξύ δύο Φεστιβάλ

Χρηστιάννα Πάπιτση: "Το Παιδικό Φεστιβάλ, θεσμός πλέον του νησιού, θα ενωθεί με την αντίστοιχη δράση της Passoscuro"

Το παιδικό Φεστιβάλ ζωγραφικής syroskidz, πλαισιωμένο από ζωγραφιές των παιδιών της Σύρου, ταξιδεύει στην Ιταλία, προκειμένου να ενωθεί με το Φεστιβάλ Τέχνης Passoscuro.

Η εκδήλωση αδελφοποίησης των δύο Φεστιβάλ, που συμβολίζει την ένωση των λαών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ιδρύτριας του syroskidz, το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Όπως τόνισε στην "Κοινή Γνώμη" η Χριστιάννα Πάπιτση, πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναγνώριση για την επτάχρονη πορεία του Φεστιβάλ".

Παρουσίαση των παιδικών ζωγραφικών στο Passoscuro

Το Παιδικό Φεστιβάλ syroskidz θα “ταξιδέψει” στην Ιταλία προκειμένου να αδελφοποιηθεί με το Φεστιβάλ Τέχνης Passoscuro "Η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος".

Η εκδήλωση της ένωσης των δύο Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, θα γίνει παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Χρηστιάννας Πάπιτση, η οποία θα βρεθεί στην Ιταλία γι’ αυτό τον σκοπό.

"Θα βρισκόμαστε στην Ιταλία 21 με 23 Ιουνίου, έπειτα από πρόταση που λάβαμε από το αντίστοιχο Φεστιβάλ Τέχνης Passoscuro με τον τίτλο "Η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος". Ήδη έχουν αποσταλεί στην Ιταλία έργα παιδιών που έχουν λάβει μέρος στο syroskidz, προκειμένου να παρουσιαστούν στην πόλη Passoscuro, στο πλαίσιο της αναδρομικής επετειακής έκθεσης των 10 χρόνων που συμπληρώνει φέτος η υπαίθρια έκθεση παιδικής ζωγραφικής που ξεκίνησε στην παραλία της Βάρης. Για το ιστορικό του θέματος, το syroskidz γεννήθηκε μέσα από από την υπαίθρια έκθεση παιδικής ζωγραφικής, την οποία δημιούργησα για πρώτη φορά το 2014", δήλωσε η κα. Πάπιτση με αφορμή το συγκεκριμένο ταξίδι.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη Passoscuro, που θα βρεθούν και τα έργα των μικρών ζωγράφων της Σύρου, δημιουργήθηκε εδώ και χρόνια, μια μικρή κοινότητα καλλιτεχνών που άρχισε να λειτουργεί στην περιοχή, προωθώντας εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας.

Η ιδέα του φεστιβάλ "Η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος", προέκυψε από τις πρώτες τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν στην περιοχή και αναπτύχθηκε μια μοναδική σχέση μεταξύ των καλλιτεχνών και του μόνιμου πληθυσμού.

7ο Παιδικό Φεστιβάλ syroskidz στις 12 Ιουλίου

Η κα. Πάπιτση εκτός από την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία με την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Φεστιβάλ, αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το διήμερο 12 και 13 Ιουλίου στη Σύρο, στο πλαίσιο του 7ου Παιδικού Φεστιβάλ syroskidz, αλλά και της 10ης υπαίθριας έκθεσης παιδικής ζωγραφικής.

Όπως σημείωσε, για πρώτη φορά το παιδικό Φεστιβάλ ζωγραφικής syroskidz θα φιλοξενήσει στη Σύρο έναν εκπαιδευτικό φορέα με έδρα τη Ρόδο και συγκεκριμένα την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα έχει βραβεύσει έργα ζωγραφικής παιδιών που έχουν πάρει μέρος στην υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στην περιοχή της Βάρης.

"Τα έργα των παιδιών, όπως άλλωστε έχουν αναφέρει πολλοί εικαστικοί που έχουν δει από κοντά τις εκθέσεις, έχουν αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον. Εμείς τη φετινή χρονιά συγκεντρώσαμε τα περισσότερα έργα της τελευταίας 10ετίας, προκειμένου να παρουσιαστούν σε δύο αναδρομικές εκθέσεις", υποστήριξε η αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Τα έργα από τις αναδρομικές εκθέσεις θα τοποθετηθούν στις παραλίες της Βάρης και του Κινίου, αρχής γενομένης με το ξεκίνημα των δύο δράσεων στις 12 Ιουλίου και θα εκτίθενται στο κοινό για διάρκεια ενός μήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως αποκάλυψε η κα. Πάπιτση, της 7ης δράσης, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας θα πραγματοποιήσει στις 12 Ιουλίου εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για όλα τα παιδιά της Σύρου, αλλά και των επισκεπτών του νησιού με θέμα "Αναδεικνύω την πολιτιστική κληρονομιά μου φιλοτεχνώντας" και το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί την επόμενη ημέρα, 13 Ιουλίου, με μία εκδήλωση βράβευσης όλων των μικρών καλλιτεχνών στον χώρο του δημαρχείου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

"Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βραβευτούν τα παιδιά που ζωγράφισαν και τα επτά χρόνια του syroskidz, ηλικίας από τεσσάρων έως και 18 χρονών, καθώς επίσης θα βραβευτούν και τα παιδιά που θα ζωγραφίσουν στο εικαστικό εργαστήρι που θα διεξαχθεί από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας", σημείωσε χαρακτηριστικά, κλείνοντας τις δηλώσεις της στην εφημερίδα η Χρηστιάννα Πάπιτση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 στη Σύρο και απευθύνεται στα παιδιά κάθε ηλικίας που ζουν στα νησιά των Κυκλάδων ή τα επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκειά του λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις, όπως είναι αυτή της υπαίθριας έκθεσης ζωγραφικής στην παραλία της Βάρης που φέτος κλείνει 10 χρόνια παρουσίας, δημιουργικά παιχνίδια​, κουκλοθέατρο​, θεατρική παράσταση, προβολές ταινιών animation​, εικαστικό

εργαστήρι, αφήγηση παραμυθιού​, συλλογικές δραστηριότητες με βάση τις τέχνες.

Ετικέτες: