Στροφή στο ψηφιακό περιβάλλον και ανανέωση portal, Κοινή Γνώμη

 


Η νέα αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρηστιάννα Πάπιτση μιλά με αφορμή την επικαιροποίηση και τον εμπλουτισμό του σημαντικού “εργαλείου” για τον τουρισμό 

Στροφή στο ψηφιακό περιβάλλον και ανανέωση portal 

Δηλώνει την πρόθεσή της να ακολουθήσει το στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε η Toposophy 

Νέα εικόνα με σωστό περιεχόμενο και επικαιροποιημένα στοιχεία για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αποκτά το τουριστικό portal του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της σύμβασης με την Marketing Greece, η οποία και ολοκληρώνει - τέλος της χρονιάς -, τον εμπλουτισμό του σημαντικού ψηφιακού “εργαλείου”.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, την οποία υπογραμμίζει και η νέα αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρηστιάννα Πάπιτση, εξηγώντας με σαφήνεια, πως στη σημερινή εποχή και με δεδομένο τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την τουριστική “πίτα”, ο Δήμος και το νησί πρέπει να έχει μία πολύ ισχυρή παρουσία στο ψηφιακό περιβάλλον.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει, κρίνεται απαραίτητη η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων “εργαλείων” (και social media), προκειμένου η Σύρος να επιτύχει μία σημαντική στροφή στην ψηφιακή πραγματικότητα, από την οποία θα αντλήσει – στοχευμένα – το κοινό της και τους μελλοντικούς επισκέπτες της.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζει πως θα ακολουθήσει το στρατηγικό σχέδιο της Toposophy, έχοντας σύμμαχό της και τις δικές της σπουδές στην πληροφορική και στις νέες τεχνολογίες.

Μελετημένα η αξιοποίηση των ψηφιακών “εργαλείων”

Ειδικότερα, το τουριστικό portal του Δήμου, έχει πάρει νέα εικόνα, έχοντας ενσωματώσει τόσο τη νέα εικαστική ταυτότητα (νέο λογότυπο), ενώ ήδη έχει εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, χωρίς κενά στο περιεχόμενο των σχετικών αναφορών και επικαιροποιημένα στοιχεία και πληροφόρηση για το κοινό. Απομένει να ενισχυθεί “η θέση του στα αποτελέσματα των αναζητήσεων”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η νέα αντιδήμαρχος Τουρισμού.

“Το portal υπάρχει από το 2015. Δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα επικαιροποιηθεί ή διορθωθεί. Αυτό το διάστημα γίνεται μία επικαιροποίηση και διορθώσεις. Η σχετική σύμβαση ολοκληρώνεται τώρα, δηλαδή τέλος Δεκεμβρίου”, σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας αναλυτικά για την αξία που προκύπτει σχετικά με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων ψηφιακών μέσων για την προβολή της Σύρου.

“Είναι σημαντικό να κάνουμε στροφή στο ψηφιακό περιβάλλον. Και στην Περιφέρεια την Παρασκευή όταν εγκρίναμε το τουριστικό πλάνο, αυτό ειπώθηκε ξεκάθαρα. Θέλω να πω το εξής. Προς το ψηφιακό περιβάλλον κινούνται όλοι. Εμένα η βασική μου επιστήμη είναι η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες και έχω σαφή σκοπό και προσανατολισμό ώστε να κινηθούμε σαν Δήμος και σαν τόπος με πολλές προωθητικές ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση. Επί της ουσίας, θέλω να προχωρήσουμε με μία “επιθετική” προβολή και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων “εργαλείων””, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει δε, πως, “άρα, είναι θετικό που ένα εξ αυτών των “εργαλείων” είναι και το portal, ώστε να λαμβάνει τις σωστές πληροφορίες ο διαδικτυακός επισκέπτης”.

Η κ. Πάπιτση επανέλαβε πως, “θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα “εργαλεία” και τα social media ώστε με αυτό τον τρόπο, να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στοχευμένα(!) το κοινό που χρειαζόμαστε”.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η πρόθεσή της είναι οι κινήσεις αυτές να γίνουν μελετημένα, δηλώνοντας σχετικά πως, “θα αξιοποιηθεί και το στρατηγικό σχέδιο που εκπονήθηκε”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω όμως, επεσήμανε πως έχει την πρόθεση να εργαστεί και προσωπικά σε αυτό το κομμάτι προς όφελος του Δήμου. “Θέλω να πω πως λόγω των σπουδών και της επιστήμης που έχω ακολουθήσει με τις σύγχρονες τεχνολογίες, έχω την πρόθεση να “τρέξω” προσωπικά. Για παράδειγμα όσον αφορά στο portal. Αυτή θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσω, προκειμένου να κινηθούμε και σε ένα ελεγχόμενο οικονομικό πλαίσιο”.

Συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα

Η κ. Πάπιτση κατέστησε σαφή την πρόθεσή της για συνεργασία με όλο τον επιχειρηματικό κόσμο που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, υπενθυμίζοντας πως αυτό θα γίνει και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί. “Η αντιδημαρχία Τουρισμού πλέον θα έχει γραφείο στο κτήριο του Βιομηχανικού Μουσείου. Είναι σημαντική εξέλιξη και φυσικά το γραφείο θα είναι ανοικτό πάντοτε σε όλους. Θα υπάρχει και συνεργάτης, ενώ εγώ προς το παρόν θα βρίσκομαι και σε Σύρο και σε Αθήνα”, τόνισε σχετικά, συμπληρώνοντας πως ο τουρισμός είναι μία συλλογική υπόθεση. “Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και θέλουμε μία δυνατή “συμμαχία” με όλο τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού. Είναι κάτι πολύ βασικό και θα επιδιώξω διάλογο για να προχωρούμε μπροστά. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η συνεργασία στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας”, υπογράμμισε, λέγοντας παρακάτω πως, “δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο τουρισμός μας αφορά όλους και φυσικά αφορά και κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά, όχι μόνον τα ξενοδοχεία. Μόνο ως δυνατή ομάδα, θα πετύχουμε την τουριστική ανάπτυξη. Άρα, προϋποθέσεις είναι η συνεργασία, η δράση, το συλλογικό πνεύμα και η πράξη για ένα εξωστρεφές νησί”.

Καλή συνεργασία με τον Π. Κουταβά

Δεδομένου πως βρίσκεται μία “ανάσα” πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, η κ. Πάπιτση ευχαρίστησε δημοσίως τον προκάτοχό της, Παναγιώτη Κουταβά για τη συνεργασία που είχαν στο μεταβατικό χρονικό διάστημα. “Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Κουταβά μέσα από την καρδιά μου. Είχα καθημερινή επικοινωνία τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Μου έκανε πολύ αναλυτική ενημέρωση τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες στο γραφείο για όλα τα θέματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας τέλος, πως, άμεσα θα έρθει προς έγκριση και το τουριστικό πλάνο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2024.

“Αυτή τη στιγμή σχεδόν ολοκληρώνω τον σχεδιασμό του τουριστικού πλάνου για το 2024. Εντός Ιανουαρίου θα κατατεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η στροφή θα είναι ξεκάθαρα προς το ψηφιακό περιβάλλον. Φυσικά θα συμμετέχουμε στις εκθέσεις υπό την “ομπρέλα” της Περιφέρειας, οργανώνοντας στοχευμένα συναντήσεις και με tour operators”, ανέφερε, κλείνοντας τις δηλώσεις της”, ανέφερε, κλείνοντας τις δηλώσεις της.